Nám Ženám

Klíště na mého psa! Co teď?





Klíště na mého psa! Co teď?

Na konci dlouhého dne jste konečně v posteli, když se vedle vás šťastně povaluje váš chlupatý člen rodiny. Příliš unavení na to, abyste si vynutili vystěhování, škrábete nepřítomně za uchem, když oba začínáte odcházet. Pak najednou konečky prstů zapadnou do malého, hladkého a pevného hrbolku.

Hrubý, hrubý, hrubý! Myslíš si o sobě, Prosím, nenech to být…

Potahy odletí a vy odtáhnete svého psa do koupelny. Jak fluorescenční světlo oslepuje vaše oči vyhladovělé spánku, proséváte srst, dokud se váš strach nepotvrdí. To je klíště!

Co teď? Je uprostřed noci a vy víte, že vaše veterinární klinika je zavřená. Raději byste nechali klíště odstranit veterinárním technikem, ale čas je rozhodující. Váš pes nemá aktuální informace o prevenci parazitů a víte, že čím déle je klíště zavrtáno v kůži, tím je pravděpodobnější, že přenese bakterie způsobující onemocnění, jako je Lyme, Ehrlichia nebo Anaplasma.

Takže to vezmete do svých rukou!

  • Nejprve pomocí latexových rukavic a pinzety odstraníte klíště jedním plynulým přímým pohybem. Pamatujte, že se nesmí kroutit nebo používat „hacky“, jako je leštění alkoholu nebo horký špendlík, protože to může způsobit zlomení nebo regurgitaci klíštěte.
  • Klíště pak vložíte do zapečetěné nádoby, abyste ho zítra cestou do práce mohli vzít k veterináři k identifikaci.
  • Dále omyjte místo kousnutí na kůži vašeho psa mýdlem a vodou.
  • Zlikvidujete rukavice, umyjete si ruce a vydezinfikujete pinzetu.
  • Nakonec si v telefonu nastavíte připomenutí, abyste ráno kontaktovali veterináře, aby si objednali test na onemocnění přenášené klíšťaty a zeptali se na prevenci proti parazitům.

Vyčerpaný vklouznete zpět do postele. Ale když znovu zavřete oči, nemůžete setřást fantomové lechtání strašidelných plazů na vaší kůži.

O měsíce později jste v posteli a znovu se tulíte ke svému psu. Aniž byste to tušili, váš pes dříve toho dne zvedl klíště. Protože jste však svému štěněti dali jeho měsíční dávku prevence proti parazitům od vašeho veterináře, to otravné klíště je nyní dávno mrtvé.

S vaším chlupatým členem rodiny bezpečně po vašem boku jednoduše zavřete oči a vklouznete do časného spánku… tentokrát v posteli bez brouků!

Dr. I. Wonder je zde, aby odpověděl na vaše otázky týkající se vašich chlupatých rodinných příslušníků. Pokud máte dotaz, pošlete nám jej e-mailem na adresu danielle@NeighbourhoodPetClinic.com. Náš tým v Neighborhood Pet Clinic využije své společné zkušenosti, aby odpověděl na vaše různé otázky.







Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *