Těhotenství

Baby Showers: It’s Raining Love




Miminko je pro nastávající maminku zvláštní událostí. Je to čas, kdy přátelé a rodina cestou otevřeně vyjadřují své nadšení a lásku k miminku.

Jsou tradiční dětské sprchy minulostí? Zdá se, že tato zvláštní příležitost pro budoucí maminky se znovu objevuje.

Výzdoba stolu s jídlem a pitím je růžová a bílá. Stejně tak jídlo a pití. Moje kamarádka balancuje dárky na tom málu, co jí zbylo z klína, a otevírá každý sbor „ooh“ a „aah“. Na mé vlastní miminkovské oslavě – zábavné, ale úzkostné události – jsem byl strašný uhodnout, kdo co dal. Proč vlastně musíme hádat? A opravdu potřebujeme všechny ty oblečení, pomůcky a hračky? Miminka byla tradičně příležitostí poradit a pomoci novopečeným rodičům s přípravou, ale když dnešní rodiče často čekají, až si budou moci dovolit všechno, je to ještě nutné?

Zohlednění

Dětské sprchy mohou být drahé. Tarryn Livsey, organizátorka akcí a večírků z Durbanu, říká, že sprchy mohou stát mezi 3 000 a 10 000 R. Tato cenovka se vztahuje na vše od pozvánek a laskavostí po jídlo a pití a plánovač akcí, ale dárky pro miminka mohou být cenné. . Jedna maminka, Adele, říká, že dostala věci pro miminko, které ostatní považovali za užitečné. „Dostala jsem dobroty, které mi vydržely skoro po celý první rok mé dcery,“ dodává Adele s tím, že její překvapivá sprcha jí způsobila zvláštní pocit v době, kdy se cítila nepříjemně. Vědomí, že vaše dítě je milováno a podporováno přáteli a rodinou, je neocenitelným dárkem pro čerstvou maminku.

Top trendy

Jak se sociální kruhy rozšiřují, dětské sprchy jsou stále větší a znovu se objevují. „Témata jsou velkým středem zájmu,“ říká Livsey a přidávají se nové dorty a další dekorativní prvky. Nastávající otcové se příležitostně osprchují, dají si braai nebo pijí, kde kamarádi nosí plenky. Mezinárodním trendem je „sip-and-see“ pořádaný po narození dítěte, kde se přátelé a rodina setkávají s dítětem a pijí šampaňské. Pro ty, kteří nevěří v házení miminka před narozením dítěte, je to jeden způsob, jak oslavit.

Populární jsou také party s odhalením pohlaví. Místo toho, aby vám řekl pohlaví, váš lékař to napíše na papír, který dáte svému pekaři, který podle toho upeče růžový nebo modrý dort pokrytý neutrální polevou. Pohlaví manželé, blízká rodina a přátelé společně zjistí, když krájí do dortu. Alys, maminka, která se to dozvěděla tímto způsobem, řekla, že to chce překvapení, a párty s odhalením pohlaví se stala zvláštní vzpomínkou. Pokud však máte srdce nastavené na konkrétní pohlaví, možná budete chtít zjistit soukromě.

Sprchy pro druhé nebo třetí děti jsou na vzestupu, zvláště pokud čekáte jiné pohlaví, říká Livsey. Fay, máma syna a dcery, říká, že mezi jejími přáteli je normální mít jídlo a dárky pro druhé děti. Většina jejích dárků bylo oblečení a všechny obsahovaly něco pro její starší dítě. Pokud mají maminky podruhé nebo potřetí vše, co potřebují, ale přesto chtějí oslavit, uspořádejte postřikovač – menší sprchu, kde se od hostů tolik neočekává.

Dětskou sprchu můžete přizpůsobit každému rozpočtu a budoucí mamince. Bez ohledu na to, jak slavíte, největší hodnotu má oslava nového příchodu a nabízení podpory.

Oslavy během COVID-19

Navzdory omezením kvůli COVID-19 stále můžete uspořádat a užít si miminko pro nastávající maminku. Jednoduše udržujte seznam hostů malý, zajistěte, aby byli všichni společensky vzdáleni a aby se nosily masky. A pokud je to možné, držte sprchu venku.

Mluvíme se zkušenými maminkami o vychytávkách, které výrazně usnadňují život s novorozenci.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *